Ece Organik Bütün Tavuk (Dondurulmuş - 1.2-1.3 Kg)
Ece Organik Bütün Tavuk (Dondurulmuş - 1.2-1.3 Kg)
Ece Organik Bütün Tavuk (Dondurulmuş - 1.2-1.3 Kg)
Ece Organik Bütün Tavuk (Dondurulmuş - 1.2-1.3 Kg)
Ece Organik Bütün Tavuk (Dondurulmuş - 1.2-1.3 Kg)

Ece Organik Bütün Tavuk (Dondurulmuş - 1.3-1.4 Kg) Ankara ve batısına gönderim

Fiyat : ₺299,00(KDV Dahil)

İzmir Foça'da Ece Organik Çiftiliğinden yumurtlamayı bırakan tavukları pişirdiğinizde çocukluğunuz yediğiniz köy tavuklarının aynı tadını bulacaksınız. Tavuklar geleneksel sert ve geç pişen köy tavuğu özelliğinde olduğundan fırında pişmeye uygun olmayıp düdüklü tencerede 2-3 saat kadar kaynatılarak pişirilmelidir.

Not: Ürünümüz soğuk zincir strafor kutu ve buz aküsü ile birlikte gönderilmektedir. Yalovaya 500 km den daha uzak olan illere kargo süresi 2 güne uzayabileceğinden gönderim yapamıyoruz.

:

TAVUK SUYUNA ÇORBA TARİFİ

Haşlanmış tavukla hazırlanan tavuk suyu çorbası, hemen hemen her kültürde mevcuttur. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldığı için, 'hasta çorbası' olarak bilinir. Özellikle kış aylarında en çok tüketilen çorba çeşitlerinden biridir. İsteğe göre patates, havuç gibi sebzeler eklenerek zenginleştirilebilir. Protein değeri yüksek olan bu besin, haftada bir kez tüketilmelidir. İçeriğinde bulunan lif sayesinde, uzun süre tok tutarak diyet listelerinde yer verilir.
 

Malzemeler
1 tane tavuk göğsü
1 tane tavuk budu
6 su bardağı su
1 tane kuru soğan (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
Yarım havuç (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı tel şehriye


TARİFİ

İlk olarak sarımsak ve soğanı soyup yıkayın. Ardından duruladığınız soğanı küçük olmayan parçalara bölerek sarımsak ile birlikte tencereye koyun. Tavuk göğsü ve tavuk budunu yıkayıp tencereye ekleyin. Dilerseniz tavukları da birkaç parçaya bölebilirsiniz.
Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyerek tencereyi ocağa alın. Tavuklar pişene kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatın. Pişen tavukları bir tabağa alarak soğumasını bekleyin. Etler soğuyunca kemikleri ayıklayıp, tavukları küçük küçük parçalar halinde didin.
Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Unun çiğ kokusu çıktıktan sonra tavuk suyu ile birleştirin. Topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek tavuk suyunu blenderdan geçirin.
Sonuç olarak tavuk suyunun pürüzsüz bir kıvama ulaşması gerekiyor. Kaynayıp kıvamı tuttuğunda tavuk suyuna tel şehriye, rendelenmiş havuç ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şimdiden afiyet olsun.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.