Duttan elde edilen pekmez türüdür. Elazığ, Adıyaman yöresinde yetişen dutlardan, yüksel ısıl işlem uygulanmadan elde edilmektedir. Vakumlu kazanlarda üretim sırasında kullanılan düşük ısı, ürün bileşimindeki vitamin, mineral ve diğer besinsel elementlerin korunmasına yardımcı olmaktadır. Anemik hastalarca besin olarak alınması çok yararlıdır. Özellikle mide hastalıkları, ülsere iyi gelir. Astım ve bronşit hastalıklarında, soğuğa karşı vücut direncinin artırılmasında kullanılır. Sporcular için enerji deposudur. Bebeklerin ve çocukların zeka ve bedensel gelişimine yardımcı olur.
Yazılanlar doktor uyarısı yada önerisi değildir. Yalnızca bilgi verme amaçlıdır.
Kalori Kcal: 300 Yağdan Gelen Kalori: 0 Toplam Yağ: %0 Doymuş Yağ: %0 Trans Yağ: %0 Kolesterol: %0 Sodyum: 0 Toplam Karbonhidrat: 75 gr Lif: 0,4 gr Şeker: 74 gr Protein: 0 gr Demir: 12 mg/KG Bakır: 0,051 mg/KG Çinko: 0.006 mg/KG
Organik dut ( % 100 )
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.