Fermente Mutfağım Tarçın Yağı 10 ml
Fermente Mutfağım Tarçın Yağı 10 ml

Fermente Mutfağım Tarçın Yağı 10 ml

50 ml soğuk sıkım sabit bir yağ içerisine 10 damla eklenip seyreltilerekkullanılır.

Tarçın yağı 10 ml
Tarçın Uçucu Yağı
Tarçın Bitkisi ve Faydaları?
Seylan tarçını Sri Lanka, Hindistan ve Myanmar’da yetiştirilir. Kışın yapraklarını dökmeyen, alçak boylu bir ağaçtır. Bu ağacın körpe dalları kesilir, kabukları soyulur, mantar tabakaları çıkarılır; tabakalar birbirinin içine konulup sarılarak kurutulur. Daha sonra çubuk şeklinde ya da ezilip baharat olarak seylan tarçını adıyla satılır. Açık kahverengi ve tatlımsı, tadı hoş olan bu tarçın türü makbuldür.
Çin tarçını ise seylan tarçınına göre daha değersiz ve yakıcı bir tada sahiptir.
Her iki tür tarçının da başlıca bileşeni, uçucu bir yağ olan sinnamik aldehittir. Tarçın, baharat olmasının yanı sıra çeşni ve koku vermesi için bazı yemek, tatlı ve şaraplara katılır. Ağacın meyvesinden elde edilen tarçın uçucu yağı, kozmetik ve parfüm endüstrisinde de kullanılır.

Tarçın Uçucu Yağı Nasıl Elde Edilir?
Su buharı distilasyonu ile elde edilmiştir.

Gramaj ve Muhafaza Şekli
10 ml. damlalıklı cam şişededir. Her kullanımda kapağını sıkıca kapatınız. Serin ve kuru bir yerde, ağzı kapalı olarak, doğrudan ısı ve ışığa maruz bırakmadan, üretim tarihinden itibaren 2 yıl muhafaza edilir.

Kullanım Önerisi
Soğuk sıkım sabit yağlarla seyreltilerek kullanılır.
Uçucu Yağlar Sabit Yağ ile Nasıl Seyreltilir?
50 ml. sabit yağ içine 10 damla tarçın uçucu yağı damlatıp karıştırarak seyreltiniz.

Uyarı!
Haricen kullanılır. Seyreltmeden direkt cilde uygulamayınız. Bileğinizde test ediniz.

*İçindekiler
%100 tarçın uçucu yağı.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.