Nasıl seçilir?
Avokadoyu parmağınızla bastırarak seçmeyin, bu meyvenin zarar görmesine sebep olur. Doğru elle kontrol için meyveyi avucunuzun içine alın ve tüm elinizle hafifçe sıkın. Hafif bir yumuşaklık hissediyorsanız meyveniz ağzınıza layık olgunluktadır.
Nasıl hazırlanır?
1) Kabuğunu soymadan keskin bir bıçakla dikey olarak çekirdeğine kadar kesin. Avokadonuz şu an çekirdeği ile bitişik duran iki ayrı parça halinde olmalı.
2) Kesilen avokadonun iki parçasını, iki zıt yöne doğru çevirin ve bir parçayı çekirdeğinden ayırın.
3) Bıçağınızı enlemesine olacak şekilde çekirdeğe vurup saplayın. Bu arada avokadoyu bir mutfak havlusu ile tutmanız, olası kazaları engellemek için en iyi yol. Çekirdeği hafifçe yerinde oynatın, serbest kaldığını hissedince bıçağı çekerek çekirdeği çıkarın.
4) Bir kaşık yardımı ile etini kabuğundan ayırabilir ya da kabuğunu soyarak bıçakla dilimleyebilirsiniz.
Nasıl yenir?
Bize sorarsanız en pratik yöntem, tuz ve karabiber ekleyerek kaşık kaşık yemek! Dilerseniz püre haline getirip kızarmış ekmeğinizin üzerine de sürebilirsiniz. Üzerine bir göz de yumurta koydunuz mu, şampiyonların kahvaltısı haline gelir. Bu durumda tuz ve karabiber dışında biraz lime veya limon suyu sıkmak, avokadonuzun kararmasını önler.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
Enerji (kcal) |
: 160,0 |
Kalori (kj) |
: 670,0 |
Toplam Yağ (g) |
: 14,7 |
Doymuş Yağ (g) |
: 2,1 |
Karbonhidrat (g) |
: 8,5 |
Şeker (g) |
: 0,7 |
Protein (g) |
: 2,0 |
Lif (g) |
: 6,7 |
A Vitamini (IU) |
: 146,0 |
C Vitamini (mg) |
: 10,0 |
Sodyum (mg) |
: 7,0 |
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.