Organik 2li Set Kuru Çilek ve Kuru Vişne 70gr
Organik 2li Set Kuru Çilek ve Kuru Vişne 70gr
Organik 2li Set Kuru Çilek ve Kuru Vişne 70gr
Organik 2li Set Kuru Çilek ve Kuru Vişne 70gr

Organik 2li Set Kuru Çilek ve Kuru Vişne 70gr

Marka : Orgibite
İndirim Oranı : %56 İndirim
Fiyat : ₺160,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺70,00(KDV Dahil)

Orgibite Kuru Vişne - 70 Gr

Orgibite 20 yıllık tecrübesiyle sizin için Anadolu’nun en iyi organik vişnelerini özenle toplar. Uluslararası standartlara uygun olarak kuruttuğu %100 organik ve FDA onaylı ürünleri tüketicilerle buluştururken daima en lezzetli mahsulleri sunar. Elma suyu ile tatlandırılmıştır.

 

Orgibite Kuru Çilek - 70 Gr

Orgibite 20 yıllık tecrübesiyle sizin için Anadolu’nun en iyi organik çileklerini özenle toplar. Uluslararası standartlara uygun olarak kuruttuğu %100 organik ve FDA onaylı ürünleri tüketicilerle buluştururken daima en lezzetli mahsulleri sunar. Elma suyu ile tatlandırılmıştır.

 

:

Vegan ve vejetaryen beslenmeye tamamen uygun olan vişne kurusu, başta şeker ve tuz olmak üzere hiçbir ilave katkı maddesi olmadan üretilir. Lezzetli, sağlıklı ve çok yönlü bir atıştırmalık olarak sofralar ve gıda üretiminde oldukça talep gören kurutulmuş vişne ürünleri, en sevilen kuru meyveler arasında yer alır.

Kurutulmuş vişne, kurutmaya uygun cinsteki vişne meyvelerinin özenle seçildikten sonra özel gıda yıkama sistemlerinde temizlenip, makinelerle çekirdeklerinden ayrılmasının ardından, fırınlanıp kurutulur. İçerdiği %84-86 civarındaki yüksek su oranı sebebiyle ort. 6-7 kg vişneden sadece 1 kg kurutulmuş vişne  elde edilir.

Organik kurutulmuş vişne yetiştiriciliğinin gübreleme ve hastalık-zararlıları önleme uygulamalarının yanı sıra, seçilen ekim alanı, çeşit seçimi, fidanın kalitesi, terbiye sistemi seçimi, budama tekniği, toprak işleme, sulama ve hasat gibi konular da en az bu uygulamalar kadar büyük önem taşıyan kültürel işlemlerdir.

Vişnenin Kısa Tarihçesi

Vişnenin anavatanı azar Denizi ile Kuzey Anadolu dağları arasında kalan bölge kabul edilmektedir. Vişnenin Latince adı olan P. cerasus ise bugünkü Giresun'un eski adı olan Kerasus’tan gelmektedir.

Vişnenin İran‘ın kuzeyiyle Türkmenistan arasındaki bölgede ortaya çıktığı ve oradan Avrupa‘ya kadar yayıldığı sanılmaktadır.

Temmuz ayı ortalarında olgunlaşmaya başlayan vişnenin Türkiye’de iki çeşidi yetiştirilmektedir. Bunlardan Kütahya vişnesi, uzun saplı, iri boyda, ucu hafif sivrice, koyu kırmızı ince kabuklu, çok sulu, ekşi ve kırmızı etli meyveler verir ve her türlü kullanıma uygundur. Diğer yetiştirilen çeşit olan Macar vişnesi ise kısa saplıdır. Ekşi ve kırmızı etli meyve vermektedir.

Vegan ve vejetaryen beslenmeye tamamen uygun olan çilek kurusu yemişi, başta şeker ve tuz olmak üzere hiçbir ilave katkı maddesi olmadan üretilir. Lezzetli, sağlıklı ve çok yönlü bir atıştırmalık olarak sofralar ve gıda üretiminde oldukça talep gören kurutulmuş çilek ürünleri, en sevilen kuru meyveler arasında yer alır.

 

Kurutulmuş çilek, kurutmaya uygun cinsteki çilek meyvelerinin özenle seçildikten sonra özel gıda yıkama sistemlerinde temizlenip, makinelerle dilimlenmesinin ardından, fırınlanıp kurutulur. İçerdiği %90-92 civarındaki yüksek su oranı sebebiyle ort. 12 kg çilekten sadece 1 kg kurutulmuş çilek elde edilir. Kurutma işlemi sırasında içerisindeki yoğun su kısmı buharlaştığından, özellikle de karbonhidrat ve protein bakımından oldukça yüksek bir besin değerine sahiptir.

 

Organik kurutulmuş çilek yetiştiriciliğinin gübreleme ve hastalık-zararlıları önleme uygulamalarının yanı sıra, seçilen ekim alanı, çeşit seçimi, fidanın kalitesi, terbiye sistemi seçimi, budama tekniği, toprak işleme, sulama ve hasat gibi konular da en az bu uygulamalar kadar büyük önem taşıyan kültürel işlemlerdir.

 

 

  • Yoğun lif ve antioksidan özellikleriyle kolesterol düşürücü bir etkiye sahiptir.

İçerdiği Vitaminler ve Besin Değerleri

1 porsiyon (100 gr.) kurutulmuş çilek için;

 

Çileğin Kısa Tarihçesi

M.S. 1. yüzyılda çilek meyvesinin atası olarak kabul edilen Frage isimli meyvenin ziraatının yapıldığına dair buluntulara rastlanmıştır. M.S. 11-14. yüzyılda ise Fragaria vesca adında bir yabani çilek türünün ekimi, önceleri süs bitkisi, daha sonraları meyve elde etmek amacıyla yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlamıştır. 15. yüzyıl itibarıyla İngiliz ileri gelenlerinin büyük beğenisi üzerine bahçelerde çilek yetiştirilmeye başlanmış hatta devam eden talebi karşılayabilmek adına kış mevsiminde de ilkel sera sistemlerinde yetiştirilmeye devam edilmiştir. 17. yüzyılda Amerika’dan Avrupa’ya getirilmiş olan Fragaria virginiana meyvesi ile 18. yüzyılda yine Amerika’dan Avrupa’ya getirilen Fragaria chiloensis çilek türleri bugün yetiştiriciliğine devam edilen çilek cinslerinin menşeidir.

Marmara ve Trakya bölgelerinde Mayıs ayının ilk haftasından itibaren yetişmeye başlayan çilek, Nisan ortalarında Ege bölgesinde ve Mart ayında ise Güney bölgelerinde olgunlaşır. Bu coğrafi avantajlar sayesinde seracılık faaliyetlerinin dışında tamamen doğal koşullarda değişik bölge ve yüksekliklerde olmak üzere, açık alanda tam 8 ay boyunca çilek yetiştirebilmek mümkündür. Temel seviye önlemlerle; alçak tünel, yüksek tünel, malçlama gibi uygulamalarla bu süreyi uzatabilmek mümkündür. Böylelikle turfanda olarak iç pazar taleplerindeki artışın yanı sıra, ihracat hacminin de kolaylıkla artırılabilmesi sağlanabilmektedir. Bu avantajından ötürü halihazırdaki çilek üretiminin önemli bir bölümü ihracata yönelik olarak gerçekleştirilir.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.