Kumkuat, narenciye ailesinin bütün halde yenen tek üyesi. Bu bile yeterince şaşırtıcı ama asıl şaşırmayı tadına bakınca yaşayacaksınız. Böyle bir ufaklığın böyle büyük bir rayiha saklaması bizi bile hala şaşırtıyor.
Narenciye ürünlerinin kabukları aromatik yağlarla dolu. Hatta bu sebeple endüstriyel meyve suyu sıkımında portakalın kabuklarından da faydalanılır. Kokteyllere de portakal kabuğu sıkıp yağlar damlatıldığını görmüşsünüzdür. İşte kumkuatın sırrı bu yağlar. Kendisi aşırı sulu, etli bir meyve değil. Ancak en lezzetli yeri olan kabuğu ile yendiği için, diğer supsulu narenciyeleri hiç aratmıyor. Hatta bir kere daha şaşıralım, kumkuatın kabuğu tatlı, içi daha ekşi.
Nasıl seçilir?
Parlak görünümlü kabuklu, parlak renkli meyveleri seçmenizi öneririz. Kuvvetli ama keyifli bir narenciye kokusu başınızı döndürmeli. Sert ve diri olmalı, yumuşak bölgeler varsa o kumkuatlardan kaçınmanızı öneririz.
Nasıl hazırlanır?
Aromasının çoğu kabuğunda olduğundan, kabuğu ile tüketilmesi en önemli ipucumuz. Kumkuat çok sulu bir meyve değil demiştik. Dikine değil, enine dilimlerseniz içindeki minik segmentleri de kesmiş olacağınız için suyundan maksimum verimi alabilirsiniz.
Nasıl kullanılır?
Çiğ tüketecekseniz dilimlenmiş halini salatalarda seviyoruz, bu durumda kumkuatı avucunuzda biraz sıkıştırıp aromatik yağların ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ancak kumkuat asıl reçellerde, tatlılarda, fırında pişen kek türü tariflerde parıldıyor.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.