Bir litre sütü ocağa koyup kaynamaya başlarken 3 gr veya tepeleme bir çay kaşığı saf salebi, topaklanmaması için azar azar ya da bir süzgeç yardımı ile karıştırarak süte yedirin. Kıvam alana kadar kaynatın. Altının tutmaması için şimşir kaşık kullanmayı ve karıştırmayı ihmal etmeyin.
Veya,
15 dakika kadar kaynattıktan sonra içebilir ancak gerçek kıvamına ulaşması için karışımı dinlenmeye bırakmalısınız. 1 saat kadar dinlendirip tekrar ısıtarak içebilirsiniz. Tatlandırmak amacıyla bal veya pekmez kullanabilirsiniz. Şeker kullanıyorsanız kaynatırken saleple beraber ilave edilebilir. Afiyet olsun...
NOT: Eğer ihtiyacınızdan fazla yaptı iseniz artan kısmı buzdolabına kaldırıp 2-3 gün boyunca içebilirsiniz. Daha fazla beklemesi gerekiyorsa buzluğa atınız.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.