Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu
Çiğ Karabuğday Unu başta Muğla olma üzere, iklim ve toprak koşullarına uygun farklı alanlarda üretimi yapılmaktadır.
Karabuğday unu; çiğ karabuğdayın öğütülmüş halidir. Karabuğday glutensiz bir besindir.
Karabuğdayın besin içeriğinde karbonhidrat, protein, lif bulunur. Karabuğday glisemik endeksi normal tahıllara göre düşük ve orta seviyededir. Kana karışma hızı daha yavaş olduğundan kan şekeri daha stabil bir şekilde seyreder.
Karabuğday hatrı sayılır derecede lif içerir ki bu lifin hepsini vücut sindiremez. Sindirelemeyen lifler ise bağırsaklardaki bakterler tarafından fermente edilir daha sonra bu fermentasyon sonucunda da bağırsak sağlığı için yararlı asitler üretir.
Nerelerde kullanılır?
Kek, kurabiye, ekmek, krep yapımı gibi unun kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz.
Diğer unlarla karıştırarak ya da tek başına kullanabilirsiniz.
Unu koruması amacı ile içerisinde bir adet defne yağrağı ile gönderilmektedir.
İçindekiler
Karabuğday Unu
Alerjen Uyarısı
-
İçermez
Koruyucu ve katkı maddesi , süt ürünü içermez.
Gramaj ve Muhafaza
750 gr Kraft gıda ambalajındadır.
Serin kuru bir yerde, direk ısı ve ışığa maruz kalmadan 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Nem var ise buzdolabında saklayınız.