Cey Natural Ekmek Karışımı 300 gr
Cey Natural Ekmek Karışımı 300 gr

Cey Natural Ekmek Karışımı 300 gr

Fiyat : ₺129,00(KDV Dahil)

Glutensiz, Mayasız Ekmek Karışımı İçindekiler: kinoa unu, karabuğday unu, siyah nohut unu, keten tohumu, chia, mahlep, karnıyarık otu tozu, karbonat, dut unu, tuz. İlave Edilecek Malzemeler 400 ml su (2 su bardağı su)

:

Glutensiz, Mayasız Ekmek Karışımı

İçindekiler: kinoa unu, karabuğday unu, siyah nohut unu, keten tohumu, chia, mahlep, karnıyarık otu tozu, karbonat, dut unu, tuz

Serimizin ikinci ürünü olan glutensiz, mayasız ekmek karışımımız en çok üretmemizi istediğiniz ürünlerden biriydi. Kendi yetiştirdiğimiz, pestisit kalıntısız ürünlerimizin unlarını kullanarak ekmek toz karışımımızı ürettik. Ekmek toz karışımında nişasta ve beyaz pirinç unlarının aksine glisemik indesksi düşük unlar kullandık, diğer tüm ürünlerimiz gibi.

Bu ekmeği tattığınızda glutensiz bir ekmeğin de nişasta ve maya kullanılmadan nasıl pofuduk ve lezzetli bir ekmek olabileceğini göreceksiniz. Ürün serimizin adını neden "Mucize Karışımlar Serisi” koyduğumuzu daha iyi anlayacaksınız.

Şifa olsun herkese.

Ön Hazırlık

Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın, yağlı kağıdınızı fırın tepsinizin üzerine seriniz

Hazırlanışı

Ekmek toz karışımını derin bir kaba alın. 400 l suyun önce yarısını eklayip spatula yardımı ile karıştırın. Suyun kalan kısmını hamura yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin.2-3 dk karıştırdıktan sonra hamuru 5 dk dinlenmeye bırakın. Elinize yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Elinizi ıslatarak, dinlendirdiğiniz hamurunuza şekil verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin (Tercihen tek bir ekmek ya da mini ekmekler olarakda tepsiye yerleştirebilirsiniz). Şekil vermiş olduğunuz ekmeğinizi bir bıçak yardımı ile üzerinden çizin. Üzerine susam kabak çekirdeği ya da ay çekirdeğiserpebilirsiniz.

Pişirme

Ekmeğinizi önceden 160 derece de ısıttığınız fırınıznıza yerleştirin. Eğer inik ekmekler yapmışsanız 160 derecede 50-60 dk pişirin. Bütün bir ekmek yapmışsanız pişirme süresini 10 dk daha uzatabilirsiniz. Bu süre sonunda fırından çıkarttığınız ekmeklerinizi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun. 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.